Стек "Радецки"

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2003
Стек
 
Необходими продукти:
4 телешки стека
100 г заквасена сметана
20 г краве масло
500 мл телешки булъон
2-3 моркова
2 кисели краставички
2 глави лук
1 дафинов лист
1-2 щипки смлян бахар
1-2 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стек
Стековете се начукват и се подправят със сол и пипер. Запържват се в тиган със сгорещените олио и масло и щом се зачервят, се изваждат.
2
Стек
Морковите се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на шайби, киселите краставички – на колелца.
3
Стек
Зеленчуците се слагат в тигана с мазнината от месото, поръсват се с брашното, налива се телешкият булъон, слага се дафиновият лист и се задушават около 10 минути (докато омекнат).
4
Стек
Накрая се сипва заквасената сметана и се разбърква. Дафиновият лист се изважда и стековете се връщат в тигана. Престояват в соса 1 минута, след което ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: