Стек от три вида месо "Трилогия"

Гост: Валери Нешов
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2009
Стек от три вида месо
 
Необходими продукти:
120 г телешко бонфиле
120 г свинско бонфиле
120 г патешко филе
150 г пресни диви гъби (манатарки и гъба булка)
110 г печен телешки сос
25 г краве масло
5 мл трюфелово олио
1 скилидка чесън
1 клонка розмарин
черен пипер на вкус
15 г ензими
40 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Стек от три вида месо
Трите вида месо се изрязват с помощта на ринг.
2
Стек от три вида месо
Ензимите се разтварят във вода и с получения разтвор се намазват трите филета.
3
Стек от три вида месо
Поставят се едно върху друго и се слепват с помощта на стреч-фолио, което плътно се завива и краищата се завръзват. Полученият стек се поставя в хладилник да стегне.
4
Стек от три вида месо
Стегналият стек се освобождава от фолиото и се запечатва от всички страни в загрято олио. Прехвърля се в тава и се пече във фурна около 15 минути (да остане "алангле").
5
Стек от три вида месо
Дивите гъби се нарязват и се задушават в тиган.
6
Стек от три вида месо
Добавя се разрязана на две скилидка чесън.
7
Стек от три вида месо
Слагат се парче студено масло и клонка розмарин.
8
Стек от три вида месо
Поръсва се със сол и черен пипер.
9
Стек от три вида месо
Телешкият сос се загрява в касерола с черния зимен трюфел, изчаква се да се сгъсти и се разбърква с парче студено краве масло.
10
Стек от три вида месо
Стекът се нарязва и се поставя в чиния с гъбите. Полива се със сос и трюфелово олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: