Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета
 
Необходими продукти:
180 г стек от червена риба тон
сол и бял пипер на вкус
лимон и босилек за декорация
2 г смес от бахар, кориандър, пипер микс и сол
60 г ориз „Арборио”
20 г лук
3 г чесън
80 г авокадо
20 г рукула
25 г сушени доматчета
15 г сирене „Пармезан“
15 мл зехтин
15 г краве масло
1 хлебче чабата
20 г маслинова паста
2 г чесън


Начин на приготвяне:
1
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета
Авокадото, лукът, чесънът сушените домати и рукулата се наситняват.

2
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 2
В касерола се сгорещява зехтин и малко масло. Чесънът и лукът се запържват за кратко, добавят се сушени домати и рукула, разбърква се и се добавя оризът.

3
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 3
Налива се гореща вода в съотношение 2:1 и се овкусява със сол и бял пипер. След като заври, се прибавя авокадото, и се слага във фурната, докато стане готово. От време на време се разбърка, за да се задуши равномерно. Изважда, се поставя се на котлона, покрива се с капак и се оставя да се задуши. Прибавя се настъргания пармезан и се оставя настрана.

4
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 4
Маслиновата паста за брускетата се разбърква със зехтин и малко скълцан чесън за вкус. Филийките се намазват на тънък слой и се пекат 25 минути на 200 градуса.

5
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 5
Рибата се овкусява със сместа за коричката.

6
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 6
Запържва се за кратко в сгорещен зехтин, колкото да добие златист цвят. След това се прехвърля в тавичка и се пече 2–3 минути в сгорещена фурна.

7
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 7
В чиния за сервиране с ринг се оформя ризотото.

8
Стек от червена риба тон в билкова коричка, поднесен с ризото и маслинова брускета 8
Добавя се рибата, нарязана по диагонал. Декорира се с лимон, босилек и маслиновите брускети.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: