Стек „Диана“

Популярен ретро специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. рибай стек (по 200 г всеки)
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. доматен концентрат
20 г краве масло
2 ч. л. зехтин
2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
4 с. л. бренди
60 мл животинска сметана
100 мл телешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стек „Диана“
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се намазва със зехтина.
2
Стек „Диана“ 2
Запържва се в сгорещен тиган от двете страни, до златисто.
3
Стек „Диана“ 3
Изважда се от съда и на негово място се слагат лукът, нарязан на тънки ивички, а след това и накълцаният чесън. Прибавя се и маслото, и се разбърква.
4
Стек „Диана“ 4
Когато зеленчуците омекнат, се сипват горчицата, доматеният концентрат и сосът „Уорчестър“, и се разбърква.
5
Стек „Диана“ 5
Налива се брендито и се фламбира.
6
Стек „Диана“ 6
Когато алкохолът се изпари, се сипва бульонът и се готви, докато сосът се сгъсти.
7
Стек „Диана“ 7
Налива се сметаната.
8
Стек „Диана“ 8
Месото се връща в съда и се оставя на огъня за кратко. Сервира се със соса и гарнитура от пресни картофи, а по желание и с пюре от грах.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Страхотно се получи с печени картофки!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: