Стефато

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2004
Стефато
 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол
3 глави лук
1 ч. ч. доматен сок
1 ч. л. сол
1/2 пакетче масло
1 глава чесън
5–6 дафинови листа
10 зърна карамфил
1–2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Стефато
Месото се слага в тенджера с топла вода, докато омекне.
2
Стефато 2
Обелените скилидки чесън се овалват в канелата и месото се шпикова, като заедно с чесъна се слагат карамфилът и дафиновите листа.
3
Стефато 3
Маслото се разтопява и в него се запържва шпикованото месо от всички страни до зачервяване. Добавят се нарязаният наедро лук, доматеният сок и част от бульона, в който се е варило месото. Оставя се да се задушава час – час и половина на тих огън и ако е нужно, се долива от бульона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: