Стефанова изненада в пръстен гювеч

Гост: Стефан Младенов
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2008
Стефанова изненада в пръстен гювеч
 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
250 г стерилизирани печурки
200 г топено сирене
50 г краве масло
7-8 бр. кисели краставички
1 глава кромид лук
1-2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. смлян кориандър
млян черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Стефанова изненада в пръстен гювеч
Свинското месо се нарязва на малки парчета.
2
Стефанова изненада в пръстен гювеч 2
Топеното сирене се нарязва на колелца.
3
Стефанова изненада в пръстен гювеч 3
Лукът се нарязва наедро и се поставя в купа заедно с месото.
4
Стефанова изненада в пръстен гювеч 4
Поръсва се със сол, черен пипер, кимион, кориандър, червен пипер и чубрица и се омешва.
5
Стефанова изненада в пръстен гювеч 5
Омешаното месо с лука се прехвърля в гювече.
6
Стефанова изненада в пръстен гювеч 6
Добавят се нарязаното масло и киселото мляко.
7
Стефанова изненада в пръстен гювеч 7
Слагат се колелцата пушено сирене, гъбите и киселите краставички. Ястието се запича 30 минути във фурна на 180 градуса, след което температурата се намалява на 150 градуса и се пече още 90-120 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: