"Старата Европа" - филе от бяла риба с маслини и "Гранд фрути" сос

Рецепта от новогодишното меню на Гранд Хотел София, приготвена от Цвети Йорданова, главен готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2006
 
Необходими продукти:
2 филета бяла риба
1 кралска скарида
50-80 г маслинов пастет
1 с. л. зехтин
100 г черен ориз
100 мл фреш от мандарина
100 мл фреш лимон
5 орехови ядки
3 листа див лук
2 канелени кори
2 с. л. кафява захар
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Рибните филета се намазват с маслиновия пастет.
2
След това всяко филе се навива на руло и се забожда с шишче, за да не се разтваря.
3
Зехтинът се загрява в тиган, слагат се скаридата и рибните филета и се запичат по 10 секунди от всяка страна, като леко се посоляват. След това се прехвърлят в тава и се пекат 7-8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Оризът се сварява, след което се отцежда от водата.
5
Дивият лук се нарязва наситно и се сотира в зехтина. Добавя се отцеденият ориз и се задушава леко.
6
Фрешовете от мандарина и лимон, кафявата захар, канелата и ореховите ядки се кипват и се варят, докато сосът се редуцира. След това канелените кори се изваждат.
7
В средата на порционна чиния по диагонал се поставя от черния ориз.
8
От едната страна на ориза се слагат рибните рула и скаридата.
9
Рибните филета и скаридата се поливат със соса, порцията се украсява с пера див лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: