Средногорско руло от заек

Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2003
Средногорско руло от заек
 
Необходими продукти:
1 заек
50-100 г бекон
150 г печурки
2 моркова
100 г глава целина
100 г орехови ядки
100 мл бяло вино
50 мл олио
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
10 главички арпаджик
2 скилидки чесън
2 с. л. горчица
1 с. л. мед
2-3 зърна бахар
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Средногорско руло от заек
Заекът се обезкостява и се оформя така, че да се получи парче месо, подходящо да се навие на руло. Посолява се и се намазва с предварително разбитите горчица и мед.
2
Средногорско руло от заек 2
Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички), и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
3
Средногорско руло от заек 3
Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло.
4
Средногорско руло от заек 4
Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: