Средиземноморско руло от кайма

По-вкусно, по-красиво и по-празнично от добре познатото ви Руло Стефани
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за рулото:
600 г смляна свинска плешка
400 г смлян телешки врат
2 филийки бял хляб
50 мл прясно мляко
1 яйце
1 глава лук
1 ч.л. Vegeta Blue Original
100 г пармезан
250 г моцарела
2 печени червени чушки
80 г маслини каламон без костилки
60 мл маслиново масло
50 г сушени домати от буркан

за соса:
200 г домати консерва, пасирани
3 скилидки чесън
1 ч.л. сух риган
3 с.л. маслиново масло
сол и черен пипер на вкус

за картофената салата:
4-5 картофа
1 краставица
1 глава червен лук
1 ч.л. Vegeta Natur за салата
1 връзка копър
маслиново масло и оцет на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Средиземноморско руло от кайма
Хлябът се накисва предварително в прясно мляко. Към мляното месо се добавят предварително настърганите на ренде пармезан и лук, яйцето, вегета, изтисканият от млякото хляб и 20 мл маслиново масло. Каймата се разбърква добре.
2
Средиземноморско руло от кайма 2
Върху алуминиево фолио се слага хартия за печене, която се намазва с маслиново масло. Сместа се слага върху нея и се разстила с дебелина от един пръст.
3
Средиземноморско руло от кайма 3
Моцарелата се накъсва, печените чушки се наситняват и се разпределят върху каймата. Слагат се маслините и се притискат, след това и наситнените сушени домати.
4
Средиземноморско руло от кайма 4
Навива се стегнато руло, което се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
5
Средиземноморско руло от кайма 5
За соса:
Чесънът се наситнява. З супени лъжици маслиново масло се загряват в касерола, добавя се чесънът и се запържва. Наливат се доматите, овкусява се със сухия риган и сол на вкус и сосът се готви, докато леко се сгъсти.
6
Средиземноморско руло от кайма 6
Рулото се отваря отгоре от хартията и фолиото и се полива със соса. Запича се за още 15 минути и се изважда от фурната.
7
Средиземноморско руло от кайма 7
Охлажда се 15 минути преди поднасяне. Сервира се с гарнитура от картофена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2021
Рулото се прави много лесно и стана изключително вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: