Средиземноморски хляб с билки и сирене

Три вида ароматни подправки и пекорино придават невероятния вкус на този хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2012
Средиземноморски хляб с билки и сирене
 
Необходими продукти:
6 ч. ч. брашно
1 пакетче суха мая
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
1/4 ч. ч. зехтин
50 г сирене „Пекорино”
2 чаши топла вода
1 с. л. сух босилек
1 с. л. сух риган
1 с. л. суха мащерка
зехтин за намзване


Начин на приготвяне:
1
Средиземноморски хляб с билки и сирене

Маята се разтваря в 50 мл вода заедно със захарта и малко брашно. Оставя се да шупне на топло (за около 5 минути).


2
Средиземноморски хляб с билки и сирене 2

В брашното се слагат подправкитте, солта, маята и настърганото сирене. Наливат се водата и зехтина и се замесва гладко и меко тесто. Слага се в намазана със зехтин купа и се покрива с филио за свежо съхранение. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.


3
Средиземноморски хляб с билки и сирене 3

После се разделя надве и се оформят два продълговати хляба. Слагат се във форми за терин и се оставят да втасат за около 20 минути.


4
Средиземноморски хляб с билки и сирене 4

Пече се в предварително загрята на 175 градуса фурна с вентилатор, за 40–45 минути, докато се получи златиста коричка. Преди да се нареже се оставя да изстине.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2018
Много вкусен!
15.
toneva_veliyana

15.01.2017
Още с първата хапка \"се пренесох\" на италианското крайбрежие. А коричката е толкова хрупкава...
14.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Сиренето пропуснах /не бях подготвена/, а тъй като имам само една форма, втората половина от тестото направих на земелчета. Получи се страхотно и вкуса е неворятен...
13.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Мария, 6 ч. ч. брашно се равняват на 900 г брашно. Ако решиш да използваш прясна мая, трябва да сложиш 1/2 кубче.
12.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2015
Колко грама горе-долу са 6 ч.ч. брашно? Ако използваме прясна мая, цяло купче или половина се слага?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: