Средиземноморска салата с пилешко

Пъстра и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
100 г сушени домати (мариновани)
40 г кедрови ядки
30 г каперси
80 мл зехтин
50 мл червен винен оцет
30 мл балсамов оцет
1 глава червен лук
1 зелена салата
1/2 червена салата
1/2 връзка магданоз
4 стръка пресен риган
1/2 ч. л. лют червен пипер на люспи
сол и черен пипер на вкус
сирене „Грана падано” за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Средиземноморска салата с пилешко
Пилешкото се реже на тънко, намазва се с 20 мл от зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на тиган, до златисто.
2
Средиземноморска салата с пилешко 2
Докато е още топло, се поръсва с настъргано сирене „Грана падано” и след това се реже на кубчета. Овкусява се с лютия пипер.
3
Средиземноморска салата с пилешко 3
Червеният лук се реже на полумесеци, посолява се и се полива с винения оцет. Оставя се така за 10–15 минути.
4
Средиземноморска салата с пилешко 4
Двата вида салати се почистват и се измиват, подсушават се и се режат на едро.
5
Средиземноморска салата с пилешко 5
Риганът, магданозът и каперсите се наситняват.
6
Средиземноморска салата с пилешко 6
Сушените домати се режат на ивички.
7
Средиземноморска салата с пилешко 7
В купа се смесват двата вида салата, риганът, магданозът, каперсите, сушените домати, отцеденият от оцета лук и се разбърква.
8
Средиземноморска салата с пилешко 8
От балсамовия оцет, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус се прави дресинг.
9
Средиземноморска салата с пилешко 9
Салатата се овкусява с дресинга и се сервира с пилешкото и запечени на сух тиган кедрови ядки. По желание се поръсва с люспи от сирене „Грана падано”.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2020
Много фино и деликатно съчетание на вкусове, които взаимно се допълват.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: