Сръбско жито с орехи и индийско орехче

Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.07.2019
Сръбско жито с орехи и индийско орехче
Сръбско жито с орехи и индийско орехче
Сръбско жито с орехи и индийско орехче
Сръбско жито с орехи и индийско орехче
Сръбско жито с орехи и индийско орехче
 
Необходими продукти:
400 г грухана пшеница
200 г пудра захар
400 г орехи
1 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Пшеницата се оставя да престои една нощ в студена вода. След това се сварява. Когато е готова, се оставя настрана да се охлади под похлупак. Прецежда се, а водата се запазва.
2
Пшеницата се смила в машина за месо или в блендер на части (по 100 г), като се добавя по малко от водата от варенето, за да не стане суха.
3
Орехите се смилат и 150 г от тях се смесват пшеницата. Добавят се пудрата захар, индийското орехче и ванилова захар. Всичко се разбърква с ръце.
4
Сместа се оформя като плоска торта върху подходяща чиния или поднос. Поръсва се със заделените орехи. Може да се съхранява в хладилника до 2 седмици. По желание се поднася с бита сметана.

Съвет:
Може да се консумира и с бита сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: