Сръбски сарми от кисело зеле

Гости: Мирослав и Олга Стефанович
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2005
Сръбски сарми от кисело зеле
 
Необходими продукти:
2 кг кайма смес (20% свинско, 80% телешко)
300 г бекон
200 г свинско пушено месо
1 голяма кисела зелка
3 глави лук
1 морков
4 скилидки чесън
2 яйца
300 г ориз
200 мл олио
5-6 клонки магданоз
1 с. л. вегета
3 ч. л. червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
черен пипер и сол на вкус
2 с. л. мас
2 ч. л. брашно
2 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сръбски сарми от кисело зеле
Нарязаните наситно лук и моркови се запържват в предварително загрятото олио за 15 минути. След това се разбъркват с каймата.
2
Сръбски сарми от кисело зеле 2
Добавят се яйцата и оризът, подправя се с черен и червен пипер, лют червен пипер, вегета, сол, нарязани наситно чесън и магданоз, след което всичко хубаво се размесва.
3
Сръбски сарми от кисело зеле 3
Увиват се сарми, като във всяка се слага и по парче бекон. Нареждат се в тенджера, като отдолу са наредени зелеви листа. Притискат се с чиния, налива се вода, така че почти да покрие сармите. Приготвя се запръжка, като в загрятата мас се разбъркват брашното и червеният пипер.
4
Сръбски сарми от кисело зеле 4
Щом сармите заврат, отгоре се нареждат парчета бекон и ситно нарязано свинско пушено месо. Излива се запръжката, отново се затискат с чиния и се варят 2 часа на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: