Специалитет "Трявна"

Гост: Ася Стаменова, Даскаловата къща, град Трявна
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г свинско филе
50 г кашкавал
50 г шунка
3-4 кисели краставички
брашно за паниране
250 г сварени картофи
200 г микс от грах, царевица и моркови
150 г сирене
6-7 стръка копър
2 с. л. маргарин
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Специалитет
Филето се овалва в брашното и се пържи до златисто от двете страни в силно нагорещено олио. Краставичките се нарязват на тънки жулиени, а кашкавалът и беконът – на филии.
2
Специалитет
Върху изпърженото филе се подреждат ивици краставички, отгоре се слагат филии бекон. Покрива се с кашкавала и се запича в партигрил, докато кашкавалът се разтопи.
3
Специалитет
Сварените картофи се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в нагорещения маргарин. Към края се поръсват с наситнен копър и с черен пипер на вкус, натрошава се сиренето. В същата мазнина се задушава миксът от моркови, грах и царевица.

4
Специалитет
Панираното филе се поднася с гарнитура от картофи и задушени зеленчуци. Може да се декорира с резени лимон и домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: