Специалитет "Дръстър"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г биволско бонфиле
3-4 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 морков
1 глава лук
100 мл вода
100 г бяло вино
черен пипер и сол на вкус
2 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 шайба ананас от консерва
2 кисели краставички
30 г кашкавал
30 г топено сирене
50 г мариновани гъби
50 г пушено филе
брашно за паниране
5-6 с. л. олио за пържене
1-2 зърна бахар


Начин на приготвяне:
1
Специалитет \
Месото се начуква и се поставя в купа. Залива се с бялото вино и водата за маринатата, прибавят се нарязаните наедро лук и морков, зърната черен пипер и бахар, дафиновият лист. Маринова се около 2 часа.
2
Специалитет \
Маринованото месо се овалва в брашно и се пържи в тиган с предварително нагорещеното олио, като се обръща. След това се изважда в чиния и се поръсва с черен пипер, а мазнината се запазва.
3
Специалитет \
Филето, краставичката и топеното сирене за плънката се нарязват на тънки жулиени, гъбите – на филийки.
4
Специалитет \
В мазнината от месото се долива малко олио, сгорещява се и последователно се слагат филето, гъбите, краставичките и топеното сирене. Поръсва се с черен пипер и сол и се запържва, като към края се поръсва с наситнен магданоз.
5
Специалитет \
Плънката се сипва върху бонфилето. Отгоре се слага шайбата ананас, покрива се с тънък резен кашкавал и се запича в парти-грил.
6
Специалитет \
При сервиране ястието може да се декорира с пресни зеленчуци по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: