Специалитет "Българе"

Гост: Албена Вескова
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2003
Специалитет
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 л прясно мляко
400 г брашно
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
3 моркова
4 скилидки чесън (счукан)
3 големи глави лук
300 г пилешко филе
300 г телешки шницели
6-7 с. л. олио
500 г печурки
4-5 кисели краставички
500 г доматена салца
1 дафинов лист
100 мл червено вино


Начин на приготвяне:
1
Специалитет
Яйцата се разбиват в купа и постепенно се налива млякото, като разбиването продължава. На части се сипва брашното, добавят се содата и солта и се разбива, докато се получи подходяща консистенция
2
Специалитет
От получената смес в намазнен тиган се изпичат палачинки.
3
Специалитет
Месото се слага в тенджера, залива се с вода, посолява се и се сварява.
4
Специалитет
Морковите и гъбите се нарязват на кубчета, лукът – наситно. Лукът се запържва в 3 с. л. олио, след което се добавят морковите и чесънът и се задушават 5 минути на тих огън под капак, като се долива малко вода.
5
Специалитет
Свареното месо се нарязва на малки кубчета и се запържва заедно с гъбите в останалата мазнина.
6
Специалитет
Налива се червеното вино, прибавят се задушените зеленчуци, нарязаните наситно кисели краставички, доматената салца и дафиновият лист. Задушава се 20-30 минути.
7
Специалитет
В порционна чиния се поставя палачинка, в средата й се сипва от готовата кавърма. Завива се веднъж и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: