Спанак "Просто песен"

Гост: Орлин Горанов
Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2006
Спанак
 
Необходими продукти:
2 ч. л. брашно
щипка сода бикарбонат
300 г бланширан спанак
1 глава лук
2-3 стръка джоджен
1/2 ч. ч. ориз
2-3 с. л. краве масло
300 мл прясно мляко
3 яйца
2-3 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Спанак
Лукът се нарязва наситно и се задушава в нагорещеното масло. След това се добавят бланшираният спанак и оризът, налива се малко вода, разбърква се и се задушава около 10 минути.
2
Спанак
Готовата смес се прехвърля в тавичка за печене и се разстила равномерно. Посолява се и се поръсва с нарязания наситно джоджен.
3
Спанак
Маслото се разтопява в тенджерка, сипва се брашното и се запържва до златисто. Съдът се оттегля от огъня, налива се студеното прясно мляко и се разбърква. Заливката се връща на котлона и се разбива с тел, докато се сгъсти.
4
Спанак
Яйцата се разбиват в купа и се поръсват с щипка сода бикарбонат. В тях се налива топлата заливка и хубаво се разбърква.
5
Спанак
Ястието се покрива със заливката, слага се в предварително загрята до температура 200 градуса фурна и се пече около 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: