Спаначени палачинки с дип от авокадо и пушена сьомга

Източник: Maria Tsolova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.09.2014
Спаначени палачинки с дип от авокадо и пушена сьомга
 
Необходими продукти:
за палачинките:
3 ч. ч. прясно мляко
2 ч. ч брашно
50-100 г пресен или замразен спанак
масло за намазване

за дипа от авокадо:
1 авокадо
250 г заквасена сметана
4-5 стръка пресен копър
бял пипер и лимонов сок на вкус
200 г пушена сьомга


Начин на приготвяне:
1
Слагат се всички продукти за палачинките и се разбиват с блендер или пасатор, докато се получи бледозелена хомогенна смес. Изпържват се палачинките на добре загрят тиган, намазан с масло. Получават се около 10-12 броя, в зависимост от дебелината и големината на тигана. Оставят се да изстинат.
2
Дипът се приготвя като се намачква авокадото, полива се с малко лимонов сок, и се добавят копърът, заквасената сметана и белият пипер.
3
Палачинките се намазват с дипа от авокадо, поставят се парчета пушена съомга и се навиват. Сервират се, охладени за няколко часа в хладилник и нарязани на хапки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: