Спаначени малфати

Постни ньоки със спанак
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г картофи
200 г спанак (почистен и измит)
1 ч. л. сух риган
100 г брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 мл кокосова сметана
1 1/2 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначени малфати
Картофите се обелват и се готвят на пара, така че да не се разкашкат.
2
Спаначени малфати 2
След това се охлаждат и се настъргват на ситно ренде.
3
Спаначени малфати 3
Спанакът се бланшира, шокира се в леденостудена вода, отцежда се добре, накълцва се и се смесва с картофите, брашното, ригана, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус, така че да се получи смес, която да не е лепкава.
4
Спаначени малфати 4
От сместа се оформят малки топчета, които се пускат в кипнала подсолена вода (която не трябва да ври) и се готвят минута–две на умерен огън или докато изплуват на повърхността.
5
Спаначени малфати 5
Сосът се приготвя като сметаната се загрява и се оставя, леко да се редуцира. Прибавя се горчицата, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.

6
Спаначени малфати 6
Малфатите се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: