Спаначени гофрети

С богат вкус и съблазнителен вид
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
250 мл прясно мляко
200 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
100 г спанак
50 г кашкавал
50 г топено сирене
50 г бекон
50 г краве сирене
сол на вкус
олио за намазване

за маслинения сос:
200 г маслини „Каламата”
50 г каперси
5 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
черен пипер на вкус

за млечния сос:
400 г кисело мляко
4 скилидки чесън
1/2 с. л. сусамов тахан
1 връзка пресен джоджен
кората от 1 лимон
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначени гофрети
Беконът, кашкавалът и топеното сирене се нарязват на кубчета, а кравето сирене се натрошава.
2
Спаначени гофрети 2
Спанакът се измива, подсушава се и се нарязва.
3
Спаначени гофрети 3
Беконът се запържва в тиган с незалепващо покритие.
4
Спаначени гофрети 4
Добавя се спанакът, готви се 1–2 минути и се охлажда.
5
Спаначени гофрети 5
Брашното се смесва с бакпулвера и сол на вкус.
6
Спаначени гофрети 6
Яйцата се разбиват, добавя се млякото и се разбива отново.
7
Спаначени гофрети 7
Сместа се изсипва при брашното и се разбива добре, за да няма бучки.
8
Спаначени гофрети 8
Прибавят се кашкавалът, сирената и спанакът с бекон.
9
Спаначени гофрети 9
В намазан с олио гофретник от сместа се изпичат гофрети.
10
Спаначени гофрети 10
Маслините за соса се почистват от костилките и се пюрират с чесъна, каперсите, лимоновия сок и черен пипер.
11
Спаначени гофрети 11
За млечния сос се смесват киселото мляко, таханът, пасираният на паста чесън, наситненият джоджен, настърганата лимонова кора, червеният пипер, сол и черен пипер и се разбърква.
12
Спаначени гофрети 12
Гофретите се поднасят с двата соса.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2020
Любими
6.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2020
Много вкусни
5.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2014
Много вкусни палачинки станаха, за съжаление на моя гофретник сместа залепваше твърде много, но в тигана станаха супер (единствено без бекон)!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2014
Прекрасна рецепта. Правя я два пъти вече. Вторият път добавих малко повече бекон по желание на съпруга ми. Също така използвах 100 грама бяло и 100 грама пълнозърнесто брашно, което по никакъв начин не повлия на добрия краен резултат.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2014
Страхотни станаха! И рецептата е много лесна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: