Спаначени гнезда

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2001
Спаначени гнезда
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
2 кг картофи
100 г краве масло
100 г сметана
8 яйца
1-2 скилидки чесън
2 с. л. брашно
4 с. л. олио
1/2 ч. л. смляно индийско орехче
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначени гнезда
Спанакът се почиства и измива. В тенджера се кипва вода с 1 ч. л. сол, прибавя се спанакът и се вари 5 минути без капак. След това се изважда и се поставя в съд със студена вода, за да се охлади. Изцежда се добре и се нарязва наедро.
2
Спаначени гнезда 2
Картофите се поставят в тенджера със студена вода и се сваряват.
Обелват се и се пасират с преса за пюре. Прибавят се масло, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус, едно яйце. Разбърква се добре.
3
Спаначени гнезда 3
Наситненият чесън се запържва за 30 секунди в загрято олио, прибавя се спанакът и се пържи 5 минути. Добавят се сол и сметана и се оттегля от огьня. В намаслена и набрашнена тава с шприц се оформят кръгове от картофено пюре, като се прави “гнездо”.
4
Спаначени гнезда 4
Гнездата се пекат около 30 минути (докато се зачервят) в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
5
Спаначени гнезда 5
Изваждат се и във всяко се поставя от спанака, докато се запълни наполовина. Отгоре се счупва по едно яйце. Пече се 10 минути или докато яйцето се забули. Изважда се и се сервира с помощта на права лъжица. Подходяща гарнитура е салата от домати.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: