Спаначена яхния (Няма-няма)

Ароматно африканско ястие, подходящо както за гарнитура, така и за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг спанак
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначена яхния (Няма-няма)
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин.
2
Спаначена яхния (Няма-няма) 2
Добавят се лютият пипер и почистеният и нарязан спанак.
3
Спаначена яхния (Няма-няма) 3
Наливат се около 300 мл вода и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Спаначена яхния (Няма-няма) 4
Готви се 10–15 минути. Сервира се с Бухтички с ягодово-млечен сос (Пуф-пуф).



По желание, освен със спанак, ястието може да се направи с лапад или коприва.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Иво Ки, бухтичките са универсални :) и могат да се предложат както със сладък сос (вж. рецептата), така и в солен вариант, при който чудесно биха се комбинирали със спаначената яхния.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Интересна комбинация - спанак и ягодови бухтички . Ще опитам !!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: