Спаначена тортиля с пилешко филе

Тук можете да оставите и децата да действат в кухнята, разбира се хвърляйте по едно око
Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2012
Спаначена тортиля с пилешко филе
 
Необходими продукти:
300 г брашно тип „00”
100 г пресен спанак
50 г краве масло
1/3 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
80 мл вода

за плънката:
200 г печено пилешко филе
300 г крем сирене
1 авокадо
1 червена чушка
1 зелена чушка

за салцата:
1 домат
1/2 зелена чушка
1/2 връзка пресен кориандър
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначена тортиля с пилешко филе

Спанакът се почиства и се бланшира за кратко в подсолена вода. След това се шокира в ледена вода.

 


2
Спаначена тортиля с пилешко филе 2

Отцежда се и се пасира с малко вода.

 


3
Спаначена тортиля с пилешко филе 3

Брашното, солта, бакпулверът и водата се смесват в купа и към тях се прибавя разтопеното масло и спанакът. Замесва се гладко тесто и се оставя да почине за 10 минути.

 


4
Спаначена тортиля с пилешко филе 4

От него се оформят 8 малки топки и се разточват на тънки питки върху набрашнен плот.

 


5
Спаначена тортиля с пилешко филе 5

Пекат се на сух тиган. След това се покриват с кърпа, за да останат меки.

 


6
Спаначена тортиля с пилешко филе 6

Доматът и чушката за салцата се нарязват и се пасират. Прибавят се зехтинът, наситненият кориандър и сол и отново се пасира.

 


7
Спаначена тортиля с пилешко филе 7

Тортилite се намазваt с крем сирене, отгоре се разпределят чушките и авокадото, нарязани на жулиен и върху тях се слага пилешкото филе.

 


8
Спаначена тортиля с пилешко филе 8

Навиват се на руло и се нарязват като суши, после се набучват на атлетки. Сервират се със салцата.


 




Съвет: От продуктите могат да се приготвят 8 тортили.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2014
ще го опитаме и това ястие!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2014
Това ще е много вкусно. Ще го пробвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: