Спаначена супа с топчета

Разкошна супа, подходяща за Великденското меню
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за топчетата:
300 г смляна телешка плешка
300 г смляна агнешка плешка
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. куркума
6 стръка пресен джоджен
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за супата:
2 л пилешки бульон
200 г спанак (почистен и измит)
1 връзка пресен лук
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 ч. л. куркума
2 с. л. зехтин
1 лайм
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спаначена супа с топчета
Лукът и чесънът за супата се наситняват и се запържват в зехтина, докато омекнат.
2
Спаначена супа с топчета 2
Овкусява се с куркумата, сол и черен пипер, налива се бульонът и се оставя да къкри 10 минути, под капак.
3
Спаначена супа с топчета 3
Двата вида кайма се смесват.
4
Спаначена супа с топчета 4
Лукът и чесънът за топчетата се смилат в блендер, заедно с куркумата, джоджена, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
5
Спаначена супа с топчета 5
Каймата се залива с тази смес, замесва се добре и от нея се оформят малки топчета, които се пускат в къкрещия бульон и се готвят около 10–12 минути.
6
Спаначена супа с топчета 6
Спанакът и пресният лук се нарязват наситно, добавят се към супата и се готвят 2–3 минути.

7
Спаначена супа с топчета 7
Супата се поднася гореща, като се овкусява със сок от лайм и по желание се поръсва с наситнен пресен кориандър или магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2020
Аз се справих за час, но използвах готова кайма. Получи се страхотно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2018
Ина, на нас ни отне приблизително толкова време, за да я приготвим.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2018
Здравейте, тази супа грабна вниманието ми, винаги преди да готвя гледам и времето за приготвяне за да си изпланирам готвенето - час и половина за тази супа ми изглеждат доста. Бихте ли потвърдили, че това е реалното приблизително време за приготвянето на тази пролетна супа? Благодаря предварително за отговора
1.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2015
Току що я приготвих (с телешка кайма само) и опитах - много, много вкусно и свежо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: