Спаначена салата с орехова бисквита

Свежа салата с хрупкава солена бисквита
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2011
Спаначена салата с орехова бисквита
 
Необходими продукти:
300 г спанак
2 пресни печурки (големи)
1 глава червен лук (малка)
40 г сушени домати
2 щипки индийско орехче

за бисквитата:
50 г брашно
50 г краве масло
2 белтъка
50 г орехови ядки
1 щипка сол

за дресинга:
60 мл зехтин
20 мл балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
50 г крем сирене
10 стръка див лук


Начин на приготвяне:
1
Спаначена салата с орехова бисквита

Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Белтъците и брашното се разбъркват. Добавят се маслото и солта и се бърка до получаване на хомогенна смес. Готовото тесто се оставя да стегне в хладилник за 30 минути.


2
Спаначена салата с орехова бисквита 2

След това се намазва на тънък слой с помощта на четка върху хартия за печене.


3
Спаначена салата с орехова бисквита 3

Ореховите ядки се счукват и се поръсват върху тестото. Бисквитата се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна (без вентилатор) за 4 - 5 минути, докато стане светло кафява. Изважда се и когато изстине, се отлепва от хартията и се начупва на парчета.


4
Спаначена салата с орехова бисквита 4

Спанакът се измива и дръжките се изрязват. Подсушава се и листата се накъсват в купа.


5
Спаначена салата с орехова бисквита 5

Лукът се почиства и се нарязва на тънки шайби. Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се обелват и се нарязват на лентички. Сушените домати се нарязват наситно. Овкусява се с индийското орехче и всички продукти се разбъркват.


6
Спаначена салата с орехова бисквита 6

Съставките за дресинга се смесват и се бъркат до получаване на еднородна смес. Салатата се залива и се разбърква добре.


7
Спаначена салата с орехова бисквита 7
Дивият лук се наситнява и се разбърква със сиренето „Крема“.
8
Спаначена салата с орехова бисквита 8

Салатата се разпределя в чинии, оформя се по една топка от сместа със сиренето и се гарнира с парчета от ореховата бисквита.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
харесва ми ..
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Лора, сместа трябва да е много тънко разточена. Нищо, другият път ще се получи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте, това, че не ви дават вече няколко дни ми се отразява негативно на готвенето ;) тази рецепта ми стана любима, но ореховата бисквита не можах да опека т.е. никак не се зачерви. Спазих мнг точно пропорциите и единственото, за което се сещам, че може да е причина , да съм растелила твърде дебело сместа. Вие как мислите? Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: