Спаначена пица с точени кори

Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2005
Спаначена пица с точени кори
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
2 малки глави лук
400 г замразен спанак
2-3 домата
200 г сирене
200 г кашкавал
50-60 г масло
3-4 щипки риган
3-4 щипки босилек
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
галета за овалване


Начин на приготвяне:
1
Спаначена пица с точени кори
Наситненият лук се запържва за 30-40 секунди в предварително загрятото масло (30 г). Наливат се 3-4 с. л. топла вода, задушава се 1 минута на умерена температура.
2
Спаначена пица с точени кори 2
Изсипва се спанакът, задушава се 5 минути на по-силен огън. (Важно е спанакът да е сух.) Ароматизира се с риган и босилек, посолява се, налива се лимоновият сок.
3
Спаначена пица с точени кори 3
Две по две корите се поставят в тава (диаметър 30 см.) и се намасляват леко с разтопено масло (30 г). За всяка пица са необходими общо 8 кори. Краищата се навиват, за да се получи декоративен ръб.
4
Спаначена пица с точени кори 4
Спаначената смес се разпределя върху корите. Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал.
5
Спаначена пица с точени кори 5
Нарязаните на тънки кръгчета домати се посоляват, овалват се в галета и се нареждат върху пиците. Поръсват се с босилек. Пекат се 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: