Спаначена крем супа със сирене

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Спаначена крем супа със сирене
 
Необходими продукти:
400 г спанак
3 картофа
1 връзка пресен лук
200 г сирене
50 мл сметана
зехтин
сол и черен пипер на вкус

за крутоните:
4 филии хляб (стар)
зехтин
шарена сол и пушен червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спанакът се измива и се нарязва. Картофите се нарязват на кубчета. Пресният лук се нарязва на ситно.
2
В тенджера се налива зехтин и когато загрее, се слага пресният лук. Запържва се за кратко. Добавя се спанакът и леко се задушава. Прибавят се картофите, сол и черен пипер на вкус. Сипва се топла вода и се оставя да ври, докато картофите омекнат.
3
Прибавя се натрошеното сирене, като малка част от него се заделя за поръсване на готовата крем супа. Пасира се и се добавя сметаната.
4
Хлябът за крутоните се нарязва на кубчета. Изсипва се в тавичка, полива се с малко зехтин и се овкусява с подправките. Разбърква се добре и се слага във фурната на 200 градуса, докато крутоните станат хрупкави.
5
Крем супата се сервира с поръсено натрошено сирене и крутони.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2019
много вкусна стана, аз добавих и джоджен, защото всички обичаме
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: