Спагети триколоре със сос "Карбонара" и песто от левурда

Източник: Kremena Gencheva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.04.2014
Спагети триколоре със сос \
 
Необходими продукти:
400 г спагети
1 с. л. зехтин
200 г бекон
2 скилидки чесън
2 яйца
150 мл сметана
200 г топено (пушено) сирене или кашкавал
50 г сирене "Пармезан"
1 ч. л. сол
1 ч. л. бял пипер
300 г песто от левурда


Начин на приготвяне:
1
Кипнете голяма тенджера с подсолена вода. Изсипете спагетите в нея, разбъркайте добре и ги сварете според указанията на опаковката им. Да ги приготвите „ал денте” означава, отвън да са сварени, но в средата да останат леко жилави. За да постигнете това, 1-2 минути преди указаното време, с лъжицата за спагети извадете няколко от тях и ги опитайте.



2
За да приготвите соса загрейте зехтина, заедно с намачканите скилидки чесън, в тигана за пържене. Когато се сгорещи, изсипете вътре бекона. Пържете на умерен огън, докато мазнината се стопи, а месото добие златист цвят. Внимавайте да не го препържите.
3
Разбийте сметаната с яйцата и я добавете заедно с топеното сирене. Гответе 3-4 минути, докато се разтопи сиренето. Подправете със сол и бял пипер.


4
Отцедете спагетите и поднесете със соса, настърган пармезан и песто от левурда.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2016
Станаха много вкусни. Пестото ми е от босилек.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: