Спагети „Строганов“ с кюфтенца

Много лесно и вкусно основно
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.02.2017
Спагети „Строганов“ с кюфтенца
 
Необходими продукти:
300 г спагети
1 глава червен лук
400 г кайма (смес)
1 яйце
3 с. л. галета
2 червени чушки
500 г печурки
1 с. л. червен пипер
400 мл вода
100 мл течна сметана
1 кубче телешки бульон
1 връзка магданоз
4 кисели краставички
1 с. л. доматено пюре
1-2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията върху опаковката.
2
Сложете каймата в голяма купа. Добавете нарязания наситно лук, яйцето, галетата и червения пипер. Овкусете със сол и черен пипер. Омесете каймата добре, с ръце. Оформете кюфтенца с големината на топче за пинг-понг. Загрейте зехтина в тенджера, на умерен огън. Подредете кюфтенцата на дъното на тенджерата. Поръсете ги с нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и ги изпържете за около 6 минути, от всички страни. Похлупете съда, за да може кюфтенцата да се изпържат равномерно.
3
Почистете гъбите със суха четка, отстранете пънчетата им и ги нарежете на кубчета. Нарежете чушките на ивички.
4
Добавете гъбите при кюфтенцата и ги запържете за кратко, като ги разбърквате. Сипете доматеното пюре и разбъркайте.
5
Добавете чушките. Налейте водата и сметаната, и начупете кубчето бульон. Разбъркайте, похлупете съда и гответе 4-5 минути.
6
Накрая добавете към соса нарязаните наситно магданоз и кисели краставички.
7
Разпределете спагетите в чинии. Върху всяка порция спагети сипете кюфтенца с повече сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: