Спагети със сос „Болонезе“

Лесно за работната седмица
Източник: Стефани
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.02.2017
Спагети със сос „Болонезе“
 
Необходими продукти:
2 пакета спагети

за соса:
500 г кайма
1/2 консерва сладка царевица
2 глави лук
1/2 морков
5-6 кисели краставички
2 с. л. олио
доматен сос


Начин на приготвяне:
1
Сваряваме спагетите, обливаме ги с вода и ги оставяме да се отцедят.
2
Обелваме и наситняваме лука и моркова, и ги запържваме в дълбок тиган (или в тенджера).
3
Добавяме каймата и бъркаме непрекъснато, докато стане на трохи.
4
Сипваме царевицата, нарязаните наситно кисели краставички и доматено пюре.
5
Оставяме да къкри на котлона, като разбъркваме периодично, за да не загори. Сосът е готов, когато започне да се сгъстява.

6
Слагаме спагетите в дълбока чиния и ги заливаме с горещия сос.

Бон Апети!


Съвет:
За да не се слепнат сварените спагети, е добре, да се измият със студена вода и да се отцедят в гевгир.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: