Спагети със сметанов сос и бекон

Източник: yuliyan
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.03.2015
Спагети със сметанов сос и бекон
 
Необходими продукти:
400 г спагети
300 г бекон
300 мл течна сметана
3 жълтъка
1 щипка черен пипер
4 скилидки чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спагетите (400 г) се сваряват в подсолена вода до готовност, според указанията на опаковката. След това се отцеждат и се изплакват. Оставят се настрани.
2
В дълбок тиган, в малко мазнина, се задушават накълцаният чесън (4 скилидки) и беконът (300 г), нарязан на кубчета. Щом беконът добие златист загар, в тигана се добавят сварените спагети, течната сметана (300 мл) и разбитите жълтъци (3 бр.). Всичко се бърка енергично, за да могат жълтъците да полепнат равномерно.
3
След това пастата се овкусява със сол и черен пипер (1 ч. л.) и щом сосът от течната сметана се сгъсти, ястието е готово. Сервира се горещо и по желание се добавя настърган пармезан (или кашкавал).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2017
Аз го направих с макарони, На всички много им хареса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: