Спагети с пилешко и зеленчуци

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.10.2024
Спагети с пилешко и зеленчуци
Спагети с пилешко и зеленчуци
Спагети с пилешко и зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо
(използвах обезкостени пържоли от бут, но може и филе)
3 - 4 с.л. соев сос
(добре е да е натурално ферментирал и с по-чист състав)
1 с.л. натурално царевично нишесте
200 г спагети
1 морков (100 г)
1 червена чушка (100 г)
300 г зеле
5 гъби печурки (120 г)
1 стрък зелен лук
1 скилидка чесън пресована
олио за пържене

за соса:
3 с.л. соев сос
1 с.л. бял ябълков оцет
1 ч.л. мед


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо нарязах на малки късчета, сложих ги в купа и полях със соевия сос. Съда покрих с фолио за свежо съхранение и прибрах за през нощта в хладилника. Ако не разполагате с толкова време, нека се маринова поне 4 часа. Час преди да го готвя, добавих нишестето, разбърках и оставих в хладилника.
2
Морковът и чушката нарязах на съвсем тънки пръчици, а гъбите на тънки филийки. Зелето също нарязах на тънки ленти. Лука нарязах под лек наклон, на средно големи парченца.
3
Спагетите сварих в подсолена вода, като трябва да останат една идея сурови, а не пресготвени. Отцедих ги, покапах с малко олио и разбърках.
4
В голям тиган с незалепващо керамично покритие загрях 3-4 с.л. олио и добавих пилешкото. През цялото време на готвене степента на котлона е най-висока. Готвих го, докато се запържи добре, без да се пресготвя, за да остане сочно. Извадих го в чиния, която оставих на топло върху печката.
5
В тигана добавих още малко олио и сложих всички зеленчуци, като ги посолих съвсем леко, защото соевия сос е солен. Готвих ги около 8-10 минути или докато се запържиха.
6
Добавих чесъна и щом отдели аромата си, прибавих пилешкото и разбърках, а след това и спагетите. Полях със соса, който приготвих от соевия сос, оцета и меда. Разбърках внимателно, до смесване на продуктите и отстраних от котлона.
7
Сервирах ги веднага, поръсени със ситно нарязани пера зелен лук. Нямах сусам, но бих поръсила.
Добър апетит!

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: