Спагети по витошански

Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2004
Спагети по витошански
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
3 домата
100 г печурки
1 лук
4 скилидки чесън
300 г кайма
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
2 кренвирша
150 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Спагети по витошански
Спагетите се сваряват, като се оставят леко твърди, и се отцеждат. В мазнината се запържват нарязаните надребно лук и гъби. След 3 минути се добавят каймата и накълцаният чесън и се бърка, докато каймата стане на трохи. Овкусява се с подправките и се слага нарязаният надребно кренвирш.
2
Спагети по витошански 2
В намаслена тава се поставя половината от спагетите, изсипва се плънката и се покрива с останалите спагети.
3
Спагети по витошански 3
Доматите се режат надребно и се запържват за около минута в съда, в който е приготвена плънката, за да се оползотвори останалата мазнина. Спагетите се покриват с доматите и отгоре се настъргва кашкавалът. Ястието се пече до зачервяване в сгорещена до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: