Спагети "Карбонара"

Гост: Николай Балкански
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Спагети
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
500 мл сметана
250 г бекон
50 г масло
3 яйца
1 глава лук
2-3 с. л. олио
1 с. л. зехтин
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Спагети
Лукът се нарязва надребно и се запържва в олиото до златисто.
2
Спагети
Добавя се нарязаният на кубчета бекон и след като стане златист, се посолява и се оттегля от котлона.
3
Спагети
В голяма тенджера се кипва обилно количество вода и се посолява. Добавят се спагетите и се варят до готовност, след което се отцеждат.
4
Спагети
Яйцата и сметаната се разбъркват в купа.
5
Спагети
В тенджерата, в която са варени спагетите, се наливат 1-2 пръста вряла вода и зехтин и се слагат маслото и отцедените спагети.
6
Спагети
Добавят се изпържените бекон и лук.
7
Спагети
Сипва се сметаната с яйцата и се разбърква. Ястието се вари 1-2 минути на слаб огън. Преди сервиране спагетите се поръсват с пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Любима рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: