Спагети "Хан Аспарух"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2003
Спагети
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
2 кренвирша
1 глава лук
4 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 стрък целина
1 буркан домати
20 г корен целина
150 мл червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2-3 щипки захар
сирене за поръсване
сол


Начин на приготвяне:
1
Спагети
Спагетите се поставят в тенджера с подсолена кипяща вода и се сваряват. След това се отцеждат.
2
Спагети
Лукът се нарязва надребно и се задушава в олиото на тих огън. Добавя се нарязаната на малки кубчета целина и се подправя с червен пипер. След това се разрежда с червеното вино и се оставя на силен огън, докато намали обема си наполовина.
3
Спагети
Доматите се пасират и се изсипват при лука и целината. Поръсва се със захар и сол и се вари 10 минути.
4
Спагети
Няколко минути преди сосът да се оттегли от котлона, се слагат чубрицата, ситно нарязаните целина и магданоз и кренвиршите (на кубчета).
Всяка порция спагети се залива със соса, поръсва се със сирене и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2013
Страхотна рецепта за спагеди с българска нотка!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: