Спагети „Болонезе“

Източник: Loralein
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.05.2017
Спагети „Болонезе“
Спагети „Болонезе“
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
1/2 глава лук
2 домата
400 г кайма
5 с. л. олио
1 пакетче инстантен сос за спагети
1 с. л. кимион
1 с. л. розмарин
1 с. л. черен пипер
1 с. л. червен пипер
1 с. л. сол
1 с. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Спагетите се сваряват за около 15-20 минути във вряща, подсолена вода.
2
За соса в тиган се запържва лукът.
3
Добавя се каймата и също се запържва добре, като се бърка с дървена вилица, за да стане на едри трохи.
4
Слагат се подправките и сосът се оставя да ври около 1 минута.
5
Добавят се настърганите домати и се оставят да врят за около 3 минути.
6
Слага се инстантният сос за спагети, предварително смесен с малко вода. Разбърква се и се оставя на котлона за около 20 секунди, след което съдът се дърпа от огъня.
7
Сосът се сипва към отцедените спагети и се разбърква.


Съвет:
Спагетите се сервират, докато са още топли.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2020
Не харесвам инстантните варианти. Аз смелих с пасатор доматите с чесъна и ги редуцирах.
5.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Любимо ястие на повечето европейци. И мое.
4.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2019
В моя случай беше друг вид паста,но въпреки това - божествено!
3.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2019
Спагети - италианско изкушение...
2.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2018
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: