Сос за барбекю

С плътен и дълбок вкус, този сос придава характер на всяко печено на барбекю месо.
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1/2 зелена чушка
250 мл телешки бульон
100 мл светла бира
1 с. л. краве масло
2 с. л. кетчуп
2 с. л. ябълков оцет
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. лют сос
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. кимион
1 с. л. кафява захар

за поднасяне:
1,2 кг свински гърди без кост
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сос за барбекю
Лукът се наситнява.
2
Сос за барбекю 2
Запържва се в маслото на умерен огън, докато омекне и започне да се карамелизира.

3
Сос за барбекю 3
Добавят се нарязаните на ситно чесън и зелена чушка.
4
Сос за барбекю 4
Поръсва се с червения пипер, чилито, кимиона и черния пипер. Готви се около половин минута.

5
Сос за барбекю 5
Наливат се бирата и бульонът.
6
Сос за барбекю 6
Прибавят се кетчупът, оцетът, лютият сос, соса „Уорчесър“ и захарта. Сосът се оставя да кипне и се вари около 15 минути.


7
Сос за барбекю 7
Месото се овкусява със сол и черен пипер.
8
Сос за барбекю 8
Пече се до готовност на грил, като периодично се маже със соса.

9
Сос за барбекю 9
Изпеченото месо се намазва с останалия сос и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


278 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: