Сос „Болонезе“

Подходящ за спагети, паста, и лазаня
Източник: Anna-Maria Ashkenazy
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.04.2017
Сос „Болонезе“
Сос „Болонезе“
 
Необходими продукти:
500 г кайма
2 средно големи глави лук
2 големи моркова
1 кг домати
260 г доматена паста
30 мл сухо червено вино
1 ч. л. захар
1 скилидка чесън
4 с. л. червен пипер
1 щипка чили
1 щипка чили
зехтин
сол, бял и черен пипер, босилек и кимион на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматите се белят, режат се на едри парчета и се пасират заедно с чесъна, босилека и сол на вкус.


2
Лукът се нарязва на малки кубчета, а морковите се настъргват наситно.


3
Беконът се реже на кубчета, запържва се в малко зехтин, след което се оставя настрана.


4
В голяма тенджера се загрява зехтин и се слага каймата, да се запържи. Каймата се накъсва с дървена шпатула, докато стане на малки парченца. Добавят се сол, черен пипер, кимион и бял пипер на вкус. Слага се беконът.
5
Добавят се лукът и морковите, разбъркват се и сместа се оставя да се задуши за не повече от 5 минути. Сипват се пасираните домати и доматената паста, заедно с червения пипер, виното, захарта и чилито. При нужда се добавят сол, черен пипер и босилек.


6
Сосът се разбърква и се оставя да ври на среден огън, докато се сгъсти.


Съвети:
Може да не слагате бекон или да го замените с парченца шунка от свински бут. Аз лично добавям и подправка за скара за овкусяване на каймата.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: