Сорбе от сливи и „Мадейра“

Ледена наслада
Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг сливи (червени или сини)
200 г захар Сладея
200 мл вино „Мадейра“
2 с. л. мед
1 шушулка ванилия

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Сорбе от сливи и „Мадейра“
Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се слагат в тава.
2
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 2
Поливат се с меда и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 3
От захарта, разполовената шушулка ванилия и виното се вари гъст сироп.
4
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 4
Сливите се пюрират и след това се прецеждат.
5
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 5
Пюрето се смесва със сиропа в метална форма и се разбърква добре. Прибира се във фризер за няколко часа, като на всеки 40 минути се разбърква, за да не се образуват големи кристали.
6
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 6
Поднася се в чаши.


Съвет:
Може да приготвите сорбето и в машина за сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: