Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед

Вариация с кисело мляко на популярния в цял свят френски замразен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250-300 мл сок от грейпфрут
10-15 череши
1 ч. ч. кисело мляко
8 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед
Грейпфрутът се разрязва на половини и сокът се изцежда.
2
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед 2
Изцеденият сок се налива в дълбок съд.
3
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед 3
Към него се добавя 1 чаена чаша кисело мляко.
4
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед 4
Черешите се почистват от костилките, слагат се в блендер и се пюрират.
5
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед 5
Пюрираните череши се сипват в купата при останалите продукти.
6
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед 6
Сместа се разбива с миксер, като постепенно се налива медът.
7
Сорбе от грейпфрут с кисело мляко и мед 7
Накрая сорбето се ароматизира с настърганата портокалова кора и се поставя във фризер за няколко часа, като през 30 минути се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: