Соленки

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Соленки
 
Необходими продукти:
250 г свинска мас
6 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол
2 жълтъка (+ 1 за намазване)

за плънката:
200 г сирене (натрошено)
2 белтъка

за поръсване:
сусам
маково семе


Начин на приготвяне:
1
Свинската мас се разбърква с жълтъците, киселото мляко и солта. Постепенно се прибавя брашното, докато се получи меко тесто.
2
Върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина 0,5 см. От него с чаша (или формичка) се изрязват кръгчета, в които се слага от плънката, която се приготвя, като се смесят натрошеното сирене и белтъците.
3
Изрязаните кръгчета с поставената плънка се сгъват на две и краищата им се прищипват, така че да се слепят.
4
Соленките се подреждат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам и маково семе. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) за около 30 минути или докато се зачервят.


Съвет:
Тъй като нямах кисело мляко, аз използвах заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Сиренето за плънката беше в излишък и ползвах студена мас.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Толкова вкусни меки домашни бутерки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: