Соленки

Лесна закуска в забързаното ежедневие
Източник: ванеса
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.11.2016
Соленки
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
300 г шунка
300 г кашкавал (или сирене)
1/4 й 1/4 краве масло (маргарин, олио, зехтин)
брашно


Начин на приготвяне:
1
Настъргваме кашкавала.
2
Добавяме нарязаната на дребни парченца шунка.
3
Разбъркваме киселото мляко с вилица и го сипваме в съда.
4
Прибавяме и содата.
5
Разбъркваме и започваме добавянето на брашно, докато сместа стане на тесто.

6
От тестото оформяме топчици и ги подреждаме в тава, върху хартия за печене.
7
В средата на всяка топчица с пръст правим малка дупчица, в която слагаме краве масло.

8
Печем до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Може да се направят и с сирене.
Може да се добавят допълнителни подправки.
След като извадите соленките от фурната, ги отделете от хартията, докато са още топли, за да не залепнат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: