Соленки със сирене чедър

Соленките винаги са добро начало на деня, а също добре пасват и на късния следобед. Може да ги комбинирате с чаша кисело мляко
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
430 г брашно
300 мл мътеница
125 г краве масло
250 г сирене „Чедър“
2 с. л. бакпулвер
2 1/2 ч. л. сол
1 яйце
брашно


Начин на приготвяне:
1
Соленки със сирене чедър

Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Сиренето се настъргва и заедно с маслото (на стайна температура), нарязано на кубчета, се добавят към сухите съставки. Разбърква се с ръце.

 


2
Соленки със сирене чедър 2

Добавя се мътеницата и се разбива с миксер. Трябва да се получи лепкаво тесто.

 

 


3
Соленки със сирене чедър 3

Oформя се на топка, прехвърля се на набрашнен плот и се притиска с ръце до дебелина 1–2 см.

 


4
Соленки със сирене чедър 4

Изрязват се кръгчета, с помощта ринг.

 


5
Соленки със сирене чедър 5

Прехвърлят се в тава с хартия за печене и се намазват с разбитото с малко вода яйце.

 


6
Соленки със сирене чедър 6

Пекат се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 



Съвет: От тези продукти излизат 20 соленки, предвидени за по 4 за порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2015
Станаха :)
4.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
яко
3.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2013
вкусно, прекрасна закуска
2.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
За тази рецепта използваме купена мътеница, продава се в Био магазините. Иначе в сайта има и рецепта за домашна мътеница :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2013
Простете за невежеството, но какво е мътеница?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: