Солени „Сълзици“

Добре познатите сладки бисквитки, тук по наш вкус приготвяме с плънка от пекорино, пушена шунка и крем сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2012
Солени „Сълзици“
 
Необходими продукти:
300 г бутертесто
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. олио
100 г пушена шунка от бут
100 г крем сирене
30 г сирене „Пекорино”
4 стръка магданоз
4 стръка копър
8 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Солени „Сълзици“

Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Запържват се за 2 минути в загрятото олио.

 


2
Солени „Сълзици“ 2

Смесват се с нарязаната на кубчета шунката, крем сиренето, настърганото пекорино, наситнените магданоз, копър и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре.

 

 


3
Солени „Сълзици“ 3

Тестото се разстила върху набрашнен плот и леко се разточва. Отгоре се разпределя плънката, като по краищата на тестото се оставя сантиметър и половина без плънка.

 


4
Солени „Сълзици“ 4

След това двата края се навиват навътре, докато се срещнат в средата.

 


5
Солени „Сълзици“ 5

Нарязва се натънко и парчетата се подреждат в намазнена и покрита с пергаментова хартия тава.

 

 


6
Солени „Сълзици“ 6

Намазват се с разбитото яйце и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.






Съвет: От тези продукти се получават 24 броя, по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2022
Хрупкави и вкусни.
23.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2019
Сложих втората тава. Първата изчезна.
22.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2019
Великолепни
21.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2018
Страхотна рецепта!
20.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Чудесна хрупкава и ароматна закуска!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


337 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: