Солени питки

Идеалната съботна закуска
Източник: Cveti
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.01.2016
Солени питки
Солени питки
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. оцет
2-3 ч. ч. брашно
3 с. л. олио
50 г краве масло
сирене (по желание)


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа разбъркваме киселото мляко, содата, солта и оцета.
2
След това добавяме натрошеното сирене (на вкус) и олиото и отново разбъркваме.
3
Започваме да прибавяме брашното и месим, докато получим средно меко тесто.

4
От сместа оформяме малки топки и ги слагаме върху хартия за печене в подходяща тава.
5
Натискаме леко с пръст всяко топче в средата и слагаме малко парченце масло.
6
Печем в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. Питките се готови, когато се образува златиста коричка.



Съвети:
При оформянето на питките може да намазните ръцете си с олио, за да се избегне залепване на тестото.

Малко преди да извадите питките от фурната, по желание може да ги поръсите с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: