Солени охлюви със салам „Камчия“

Вкусът им напомня любимата ни пица, но се приготвят в пъти по-лесно.
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
320 г салам „Камчия“ Аз ям!
2 топки сирене „Моцарела“
40 г сирене „Пармезан“
1/2 консерва домати (400 г)
2 стръка босилек
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сух риган
1 ч. л. захар
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за разточване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Солени охлюви със салам „Камчия“
Доматите се пасират с ригана, босилека, зехтина, чесъна и захарта.
2
Солени охлюви със салам „Камчия“ 2
Саламът се реже на много тънки шайби.
3
Солени охлюви със салам „Камчия“ 3
Моцарелата се накъсва.
4
Солени охлюви със салам „Камчия“ 4
Пармезанът се настъргва.
5
Солени охлюви със салам „Камчия“ 5
Тестото се разточва леко върху набрашнен плот.
6
Солени охлюви със салам „Камчия“ 6
Намазва се с доматения сос, подреждат се шайбите колбас, поръсва се с моцарелата и пармезана.

7
Солени охлюви със салам „Камчия“ 7
Навива се стегнато руло.
8
Солени охлюви със салам „Камчия“ 8
Реже се на не много дебели шайби, които се подреждат в тава – с разреза надолу.
9
Солени охлюви със салам „Камчия“ 9
Пекат се 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
10
Солени охлюви със салам „Камчия“ 10
Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


316 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: