Солени кифли

Източник: меримел
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 17.06.2017
Солени кифли
 
Необходими продукти:
1 кг брашно (тип 500)
2 яйца
2 к. ч. олио
500 мл й прясно краве мляко
40 г прясна мая
2 ч. л. сол
2 жълтъка
200 г маргарин (+ за намазване)


Начин на приготвяне:
1
От посочените продукти (без жълтъците) замесете тесто. Разделете го на 4 топки. Разточете всяка и я разделете на 4 парчета.


2
Сложете плънка по желание и завийте кифличките. Наредете ги в тава, намазана с маргарин.


3
Оставете ги да втасат и ги намажете с разбит жълтък. Между кифлите сложете парченца маргарин и печете до готовност на 150 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2017
Със сирене. Вкусотия ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: