Солени еклери с хайвер

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.04.2015
Солени еклери с хайвер
 
Необходими продукти:
150 мл вода
150 мл прясно мляко
60-70 мл олио
60-70 г краве масло
1 щипка сол
1 щипка захар
2 ч. ч. брашно
5-6 яйца
готов, разбит хайвер


Начин на приготвяне:
1
Количеството на мазнината трябва да е общо до 140 мл, като може да ползвате само масло или само олио. Брашното се измерва с чаши с вместимост от 240 мл.
2
В тенджера се смесват млякото и водата, добавя се маслото, солта и захарта. Слага се на котлона и след като заври, се дърпа от огъня и се добавя брашното. Връща се на котлона и се готви на слаб огън, като се бърка енергично в една посока. Бъркането продължава, докато тестото се отлепи от стените и дъното на тенджерата.
3
Тенджерата се дърпа от котлона и след като сместа леко се охлади, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко яйце се разбърква много добре - най-добре в една посока.
4
От тестото, с помощта на шприц, в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние един от друг, се оформят малки, кръгли еклери. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до готовност.
5
Когато еклерите са готови, фурната се изключва, вратата на фурната леко се отваря и еклерите се оставят да изстинат постепенно вътре във фурната. Изстиналите еклери се пълнят с хайвер, подреждат се в плато и се украсяват с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: