Солени бонбони

Студено предястие за приятели от Далибор Маринкович-Даци
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2011
Солени бонбони
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
400 г краве сирене
100 г шунка от бут
3–4 яйца
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Солени бонбони

Месото се сварява с малко сол, след това се смила в блендер.


2
Солени бонбони 2

Яйцата също се сваряват и се нарязват на дребни кубчета. Сиренето се настъргва и половината от него се разбърква с месото и яйцата.


3
Солени бонбони 3

От сместа се оформят топки, като във всяка се слага от нарязаната на кубчета шунка. Овалват се в останалото сирене.

 


4
Солени бонбони 4

Оставят се в хладилник поне за 30 минути и се поднасят като студено предястие.

 

Съвет: За да станат топчетата пухкави, в съда, в който ги овалвате слагайте по малко от настърганото сирене, а не цялото количество. В противен случай стърготините от сирене ще се слепнат от тежестта и няма да се постигне желания ефект.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: