Солена зеленчукова торта

Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2002
Солена зеленчукова торта
 
Необходими продукти:
1/3 пакет бутер тесто
краве масло за намазване
2 моркова
200 г карфиол
3 яйца
200 мл заквасена сметана
индийско орехче
1 кренвирш или друг колбас
4-5 малки доматчета


Начин на приготвяне:
1
Солена зеленчукова торта
Бутер тестото леко се разточва и повърхността му се намазва с масло. Поставя се в набрашнена форма за печене, като му се придава формата на съда. Плътно върху него се прилепва хартия за печене. (За да не набъбва тестото, върху хартията се слагат бобени зърна.)
2
Солена зеленчукова торта 2
Морковите се нарязват наситно и се варят на пара 5-10 минути. Когато поомекнат, към тях се прибавя накъсаният на розички карфиол. Зеленчуците се варят още 5-10 минути, след това се изцеждат.
3
Солена зеленчукова торта 3
Яйцата и сметаната се разбиват в купа. Добавят се солта, индийското орехче и по желание малко настърган кашкавал.
4
Солена зеленчукова торта 4
Кренвиршът се нарязва на кубчета и се прибавя към изцедените зеленчуци. Размесват се и се подреждат във вече изпеченото тесто. Гарнира се с доматчетата, залива се със сместа от яйца и сметана и се запича около 20 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Това си е пица с бутер тесто!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: